Ezeken a helyeken lesznek az új Bubi-állomások

Elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózatának bővítését.

2015. 05. 08. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK pénteki közleménye szerint 50 kerékpárral is bővítik a rendszert. Az új kerékpárok és a dokkolóállomások fedezete az a 180 millió forint kötbér, amelyet tavaly szedtek be a rendszer késői indítása miatt.

A tervezett gyűjtőállomások helyszínéről az önkormányzatokkal egyeztettek és a MOL Bubi Facebook-oldalán a felhasználók javaslatait is figyelembe vették. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

Új állomásokat alakítanak ki a II. kerületben a Millenárisnál és a Fény utcai piacnál, a VI. kerületben a Podmaniczky utcában, a VIII. kerületben a Horváth Mihály téren és a II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Kosztolányi Dezső téren, az Újbuda-központnál, a Bertalan Lajos utca és a Stoczek József utca sarkán, a Villányi út–Karolina út kereszteződésben, míg a XII. kerületben a BAH-csomópontnál kerültek ki az új gyűjtőállomások. Ezenfelül gyűjtőállomást épít a kivitelező az Alkotás utca és a Márvány utca sarkán, valamint a Kertészeti Egyetemnél, a Horváth-kertben (a Krisztina körút és az Alagút utca kereszteződénél), a Császár-Komjádi uszodánál, a Margit körútnál a Tölgyfa utcában, a Mechwart ligetnél a Szász Károly utcában, továbbá a Váci úton a Bulcsú utcai, valamint a Váci úton a Dráva utcai kereszteződésnél. A további három gyűjtőállomás helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, ezt követően ezeken a helyszíneken is indulhat a kivitelezés.

Közölték azt is, hogy egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épül a Corvin sétányon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.