Félreértések nehezítik az egészségügy helyzetét

Zombor szerint az alacsony bérek mellett ez a legnagyobb probléma.

2015. 05. 11. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zombor Gábor a műsorvezető kérdésére kiemelte, hogy a félreértelmezések miatt nem úgy használnak jogszabályokat az intézmények, ahogyan az elvárható lenne.

Elmondta azt is, hogy úgy látja, a túlmunka ügyében – amely körül egy komoly probléma alakult ki – már sikerült megállapodásra jutni az érintett szakszervezetekkel.

Emlékeztetett: július 1-től egy „egységes rend” alakul ki az országban az ügyben, ami a munkavállalók számára a „legoptimálisabb”. 2016-tól pedig egy 36 milliárd forintos, munkahelyi körülményeket, feltételeket és jövedelmet javító program is elindul az ágazatban – tette hozzá.

Az alapellátási törvénytervezetről szólva azt mondta: a jogszabály célja, hogy „megmozdítsa a rendszert”, és nemcsak financiálisan, hanem szakmailag is egy magasabb presztízst biztosítson a háziorvosi hivatásnak.

A törvénytervezet megalkotásakor a fiatal pályakezdőkre és a nyugdíj előtt állókra is gondoltak – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.