Ha hétvége, akkor futóverseny és forgalmi változások

Több közösségi közlekedési járat menetrendje pedig módosul.

2015. 05. 09. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalmi változások a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint elsősorban a budai alsó rakpartot, a Margit hídnak a szigeti bejáró és a budai hídfő közötti szakaszát, az Árpád fejedelem útját, a Szent Gellért rakpartot, a József Attila utcát és a Honvéd utcát érintik.

Rövidített útvonalon közlekedik a 2-es villamos, a 26-os és a 226-os busz. Ideiglenesen leállíthatják a 9-es, a 15-ös, a 115-ös, a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A jelzésű busz, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, továbbá a 70-es és a 78-as trolibusz forgalmát.

Május 9-e az Európa-nap, az európai béke és egység ünnepe, ennek alkalmából tartanak ma programokat Budapesten is. A fővárosban egész napos fesztivált rendeznek a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, ehhez kapcsolódik az uniós csatlakozás 11. évfordulója alkalmából szervezett 11 kilométeres futás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.