Kemény hét elé néz Szijjártó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető több neves külföldi politikussal is találkozik jövő héten.

2015. 05. 03. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető hétfőn Bagdadban Haider al-Abádi miniszterelnökkel és az iraki kormány több tagjával találkozik, így a külügyminiszterrel és a védelmi miniszterrel is. Kedden Prágában tárgyal Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnökkel, valamint Lubomír Zaorálek külügyminiszterrel. Ezt követően Szijjártó részt vesz az első csehországi Mol-töltőállomás ünnepélyes megnyitóján. Csütörtökön a magyar külügyér Budapesten fogadja román kollégáját, Bogdan Aurescut, akivel áttekintik a kétoldalú kapcsolatok aktuális helyzetét, a napirenden lévő nemzetközi kérdéseket és a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további fejlesztéseinek lehetőségeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.