Kezdődik a szekszárdi mentőállomás korszerűsítése

A 11,5 milliárdos projekt hétfőn veszi kezdetét.

2015. 05. 06. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ács Rezső (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta: a helyi mentőszolgálat a munkálatok idejére az önkormányzat kommunális cégének, az Alisca Terra Kft. Sárvíz utcai irodaházába költözik, az önkormányzat térítésmentesen bocsátotta a mentők rendelkezésére az épületet.

Az új helyszínen nem lesz fennakadás a mentési feladatok ellátásában – tette hozzá.

Benkő József, a szekszárdi mentőállomás vezetője elmondta: az állomás dinamizálása során energetikailag megújul a Mikes utcai épület, nyílászárókat cserélnek, napkollektorokat helyeznek el, elektronikusan irányítható kapukat építenek, aminek köszönhetően gyorsabb lesz a mentőautók mozgása. A korszerűsítés négy hónap alatt zajlik le – közölte.

Kitért arra, a mentőszolgálat jelenleg azt vállalja, hogy nappal a hívástól számítva egy percen, éjszaka két percen belül elindulnak a mentőautók, ezt az időt szeretnék lerövidíteni. A szekszárdi mentőszolgálat hét gépkocsija közül 2011 óta ötöt cseréltek új járműre. Az állomás ellátási területén 150 ezer ember él, évente 7-8 ezerszer vonulnak ki betegekhez.

A vezető mentőtiszt megjegyezte, hogy az országos projekt keretében a szekszárdi légimentő-bázis is megépül a városi ipari park területén. Az OMSZ az európai uniós fejlesztések részeként országszerte 22 új mentőállomást hoz létre, és 60 állomást korszerűsítenek. A szolgálat korábbi tájékoztatása szerint az új állomások a nyáron elkészülnek, a dinamizálás pedig november 30-ig lezárul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.