LMP: A Fidesz mossa Simon Gábor kezeit

Akár meg is úszhatja az ügyet a politikus.

2015. 05. 15. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt Schiffer András társelnök közölte az MTI-vel azt követően, hogy Napi Gazdaság pénteken írt arról: hogy lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás, Simon Gábor akár meg is úszhatja az ügyet, amelyben okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás vele szemben.

Az LMP parlamenti frakcióvezetője közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz és az MSZP továbbra is egymás bűneivel takarózik. Pártja ezért azt követeli, hogy az Országgyűlés végre fogadja el a politikusok vagyonosodásának szigorú vizsgálatát lehetővé tévő törvényjavaslatot, amelyet a Fidesz „az offshore-lovagok kiseprűzésével együtt” sorozatban szabotál – fogalmazott Schiffer András.

A Fidesz közölte, hogy ki kell derülnie, honnan volt Simon Gábornak több száz milliója titkos számlákon, egyúttal rögzítette, minden magyar embernek joga van ahhoz, hogy megtudja, honnan és milyen bűncselekményből származik ez a pénz.

Annak, aki ezt a bűncselekményt elkövette, el kell nyernie méltó büntetését – szögezték le a közleményben, hozzátéve: ha Simon Gábor „amnéziában” szenved és nem hajlandó emlékezni, vagy a pártjában nem mondták meg neki, hogy honnan ered ez a pénz, akkor arra kérik a szocialista politikusokat, segítsenek neki emlékezni, és mondják el végre, honnan vannak a titkos százmilliók.

A Jobbik a Simon-ügy fejleményei miatt úgy látja: „a brókerbotrányba belesüppedt Fidesz lemondott a korrupt szocialista politikusok elszámoltatásáról, kéz kezet mos”.

A Napi Gazdaság pénteken írt arról, hogy lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás, Simon Gábor akár meg is úszhatja az ügyet, amelyben okirat-hamisítás, adócsalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás vele szemben.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, Simon Gábor akár szabadon elsétálhat több mint százmillió forinttal, pedig mindez megelőzhető lett volna, ha pártja javaslatainak megfelelően a politikusoknak a vagyonnyilatkozatukban a más állampolgárságukról is be kellene számolniuk és ha ciklusonként végeznének vagyongyarapodási vizsgálatot a kormánytagoknál és országgyűlési képviselőknél.

Az ellenzéki politikus további javaslataikról is beszámolt: a költségvetési csalás tényállásából törölnék a büntetés korlátlan csökkentésének lehetőségét, és a stadionoknál ismert tenyérszkennert leszereltetnék, azokat a bankokban szereltetnék fel, alkalmazásukat pedig a 2 millió forintot meghaladó befizetéseknél tennék kötelezővé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.