Nyárra elkészül a Lillafüredről a Jávorhegyre tartó libegő

A csaknem 700 millió forintos beruházás kivitelezése várhatóan júliusban fejeződik be.

2015. 05. 07. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zömmel európai uniós támogatásból épül Lillafüreden turisztikai látványosság, amelyhez libegő is tartozik majd – közölte a munkát végző Libegőpark Kft. ügyvezetője, Jakab Géza. Budapesti székhelyű cége az észak-magyarországi operatív programban nyert a csaknem 685 millió forintba kerülő projekthez több mint 479 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A libegő 1000 méter hosszan szállítja az utasokat a 606 méteres Jávorhegyre, az utazási idő 11 perc. A kivitelezés várhatóan a 2015-ös nyári idegenforgalmi szezon közepére elkészül, a libegő működtetése 9 állandó munkahelyet teremt, emellett számos ideiglenes munkahely jön létre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.