Pénteken örülhetnek a fagyi hazai szerelmesei

Féláron lehet kapni a nyalánkságot.

2015. 05. 07. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Róth Péter fagylalttechnológus, a rendezvény egyik fő szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a május 8-i dátum szimbolikus, hiszen a hónapot jelölő római szám, a V fagylalttölcsért, a 8-as szám pedig 2 gombócot jelképez. „Ahogy például a torkoscsütörtök rendezvénye, úgy mi is igyekszünk visszaterelni az embereket a hazai vendéglátáshoz. Szükség van arra, hogy visszatérjenek a botra fagyott jégkrémtől a kézműves és jó minőségű fagylaltokhoz” – fejtette ki Róth Péter.

A szervező szerint ma Magyarországon megközelítőleg 1500 cukrászda és fagylaltozó működik. Alacsony költségvetéséhez és a kis szervezőcsapathoz képest komoly tömegeket képes megmozgatni a rendezvény, melyhez idén 453 fagylaltozó csatlakozott, lefedve szinte az egész ország területét.

„Az éltetett bennünket, hogy igazi jókedvformáló programot hozzunk létre és azoknak is elérhetőbbé tegyük a fagylaltozás nyújtotta néhány perc boldogságot, akik számára akár egy gombóc megvásárlása is megterhelő lehet” – fogalmazott Róth Péter.

Az akcióban részt vevő fagylaltozók egy része amellett, hogy féláron kínálja termékeit, azt is vállalta, hogy ajándék fagylalttal kedveskedik egy-egy választott gyermekintézményben, kórházban, egyéb intézményben, melynek nevét az üzletben is feltüntetik.

A programban részt vevő fagylaltozók listája megtalálható a pénteki esemény Facebook-oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.