Több befektető téves helyre küldte kártalanítási igényét

Ha rossz helyre érkezik a bejelentés, akkor azt nem tudják elbírálni.

2015. 05. 12. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha rossz helyre érkezik a bejelentés, akkor azt nem tudják elbírálni – írták. A közleményben a kárrendezési alap felhívta a figyelmet, hogy a Quaestor-kötvényesek két, egymástól teljesen elkülönülő eljárásban ismételten benyújthatják az igényeket, mindkét eljárásban az arra rendszeresített formanyomtatvány felhasználásával.
A QKKA részére június 5-ig a Befektető-védelmi Alap (Beva) honlapjáról letölthető és a kijelölt 26 kormányablaknál elérhető, „Kérelem a Quaestor-kötvények kibocsátásából és értékesítéséből eredő követelések alapján” elnevezésű nyomtatvány felhasználásával jelenthetik be igényeiket a károsultak.

Ezen a nyomtatványon kizárólag a Quaestor-kötvényeken alapuló kárigény jelenthető be, az alap legfeljebb 30 millió forint összeghatárig állapíthat meg kifizetést. Azoknak, akik a felszámolási eljárásban érvényesítenék követelésüket, a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójához, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-hez kell a hitelezői igényt bejelenteniük június 1-ig a felszámoló honlapján megtalálható nyomtatvány felhasználásával – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.