Több trafiktulajdonos már leszedte a fóliát

Egyes üzletekben a korábbi módszer helyett rolóval próbálják eltakarni a dohánytermékeket.

2015. 05. 03. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közölték: a sötétítőfólia használatát nem írja elő jogszabály, csupán azt, hogy a fiatalkorúak nem láthatják a dohánytermékeket. A trafikok elsötétítésének kérdése téma lesz a kormány szerdai ülésén is.

Ezzel kapcsolatban a híradó idézte Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki szerint a rendőrségnek, illetve a Belügyminisztériumnak a kormányülésig jelentést kell készíteni arról, hogy miként lehet megvédeni a trafikban dolgozókat.

A kaposvári trafikos támadás után, melynek során életét vesztette a bolt huszonéves alkalmazottja, a tulajdonos leszaggatta a tragédia helyszínének kirakatából a fóliát, és többé nem nyitja ki az üzletet. Sokan kinyitották a boltajtókat, amivel egyébként jogszabályt szegnek. Több lehetséges megoldás is lenne arra, hogy a fóliázás helyett hogyan tegyék láthatatlanná a törvény betűit betartva a dohánytermékeket az utcafront felől, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. mégsem szolgál alternatívával. Trafikosokat kérdeztünk budapesti körutunkon, ők miképp változtatnának a jelenlegi rendszeren. Szinte mindenki tanácstalan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.