Záporral és erős széllel érkezik a hidegfront

Záporok, zivatarok várhatóak, vasárnap akár jégeső is kialakulhat.

2015. 05. 09. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délután elszórtan számíthatunk záporra, helyenként zivatarra. Az északi, északnyugati szél többször megélénkül, északnyugaton megerősödik, de zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet késő este 13 és 20 fok között alakul.

A késő esti, éjszakai órákban északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mozgása a Dunától keletre lelassul, így még vasárnap is időjárásunk meghatározója lesz. A front előtt és a fronton zivatarok is létrejöhetnek.

Vasárnap napközben elsősorban a Tiszántúlon és a Zagyvától keletre lehetnek elszórtan zivatarok, melyeket erős vagy viharos széllökés (50-70, esetleg > 70 km/h), jelentős vagy nagy mennyiségű csapadék (5-20, esetleg > 20-25 mm) és kisméretű ( 2 cm alatti átmérőjű) jég kísérheti.

Szél: vasárnap napközben az északnyugati szelet a Győr–Székesfehérvár–Szeged.tengely széles sávjában helyenként 65-70 km/h körüli lökések kísérhetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.