A dublini rendelet óta több illegális bevándorló érkezik

Nógrádi György szerint a rendelkezésen túllépett az idő.

MTI
2015. 06. 24. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nógrádi György – akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy Magyarország felfüggesztette a dublini rendelet alkalmazását – azt mondta: amikor ezeket a rendeleteket meghozták, teljesen más volt a helyzet a világban. Példaként említette, hogy négy-öt évvel ezelőtt csak „néhány ember” érkezett illegálisan Magyarországra, három éve kétezer, idén pedig az év első öt és fél hónapjában több mint hatvanezer.

Hozzátette: a rendelkezések szerint aki illegálisan érkezik az országba, annak kell bizonyítania, hogy indokoltan kér politikai menedékjogot, ami szavai szerint ma lehetetlen, mert olyan nagy a migránsok száma. Ezen rendelkezéseken az idő túllépett – mondta. Szavai szerint a magyar kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert az ország megtelt.

Azokat a menekülteket, akiket valamilyen oknál fogva üldöznek, vagy nagyon komoly háborús helyzet alakult ki az országukban, továbbra is fogadja Magyarország, hiszen ők az életüket mentik – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 műsorában.

Hozzátette: akiknél azonban a fő motiváció gazdasági eredetű, akik a jobb élet érdekében indulnak el, azok nem menekültek.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a most zajló bevándorlás már gyakorlatilag egy népvándorlás, hiszen több millióan indultak el Európa felé. Ezt a problémát csak úgy lehet megoldani, ha az Európai Unió határán kívül állítják meg őket, ennek érdekében az unió határát meg kell erősíteni, illetve azokat az állapotokat kell megszüntetni, amelyek ezt a jelenséget előidézik – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.