„Habony beosztottja” miatt aggódik az Együtt

„Korrupt tranzakció” révén felelhet a BAT és a Tabán Trafik Kft. a dohány-nagykereskedelemért.

MTI
2015. 06. 22. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: közérdekű adatigényléssel fordulnak a Miniszterelnökséghez és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz azt tudakolva, hogy a kormány milyen tanulmányok alapján mondott le nagyobb mértékű koncessziós díj beszedéséről.

Kijelentette: egyes becslések szerint öt-tízmilliárd forint is lehet az éves haszon, amelyre kivetítve a hatszázmillió forintos koncessziós díj „gyakorlatilag semminek nem tekinthető”. Ez az első években „tíz, száz, kétszáz, háromszáz millió forintot jelent”, amit az Együtt indokolatlan állami támogatásnak tart. Hozzátette: az Együtt álláspontja szerint ha a kormány megalapozatlanul mondott le komoly koncessziós díjakról, az hűtlen kezelést jelent.

Ha a párt nem kapja meg a tanulmányt, vagy ha az alátámasztja vélelmüket, akkor feljelentést tesznek. Az államnak nincsen joga sok száz millió forintos vagy akár milliárdos adóbevételekről lemondani – hangoztatta Szigetvári Viktor.

A politikus azt is megjegyezte, egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy Lánczi Tamás, „Habony Árpád beosztottja” lett a British American Tobacco (BAT) felügyelőbizottságának új tagja. A Századvég vezető elemzője márciusban került be a felügyelőbizottságba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.