Június közepétől nyár lesz a BKK-nál is

Több változás is lesz a tömegközlekedésben.

2015. 06. 05. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy június 16-ától augusztus 31-éig a nyári, illetve a tanítási szünet idejére vonatkozó menetrend lesz érvényben a járatain.

A 26-os busz nemcsak hétvégén, de hétköznap is sűrűbben jár, hogy gyorsabban el lehessen érni a Margitszigetet. A 38A jelzésű autóbusz a kora hajnali és a késő esti egy-egy indulását leszámítva nem közlekedik, a 38-as és a 238-as járat ugyanakkor a tanítási időszakban megszokott, munkanapi gyakorisággal jár, így Szigetszentmiklós elérése nem változik. A reggeli csúcsidőben a tanítási szünet idején Csepel irányába tartó, csökkenő forgalom miatt módosul a 38-as, a 138-as és a 238-as busz menetrendje.

Ezeknek a buszoknak a nyári menetrendje hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján – áll a közleményben.

Emellett június 16-tól a 18-as, a 19-es és a 41-es villamos megáll az új Rudas Gyógyfürdő megállóban is. Az I. kerületi önkormányzat beruházásában épült megállóhely a gyógyfürdő parkolójával egy vonalban helyezkedik el.

Szintén június 16-tól a Kosztolányi Dezső tér felé közlekedő 114-es és 214-es busz megáll a Nyéki Imre Uszoda megállóhelyen, a 213-as busszal közös megállóban. Így a Budatétény felől érkezők is átszállás nélkül meg tudják közelíteni a sportcentrumot.

Ugyanettől a naptól kezdve az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös és 178-as busz Krisztina téri megállóhelyét hátrébb helyezik, az Alagút utcának a Pauler utca és a Krisztina körút közötti szakaszára. Ennek következtében kevesebb gyaloglással át lehet majd szállni a 18-as villamosra, illetve az 5-ös autóbuszra. A Róka utcai megálló neve Ág utcára változik. Az Apor Vilmos tér irányú megállót kissé hátrább helyezik, így a buszok a Mészáros utca Kosciuszko Tádé utcai torkolata után állnak meg. További változás, hogy június 16-tól a Naphegy tér felé közlekedő 178-as busz is megáll az átnevezett Ág utcai megállóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.