Palkovics: Senki sem akarja a Corvinust szétválasztani

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetőivel tárgyalt kedden a felsőoktatásért felelős államtitkár.

2015. 06. 05. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár úgy fogalmazott: „az államtitkárság optimálisabb, átgondoltabb működést szeretne, amit az egyetem vezetésével történt keddi találkozón is megerősített”.

Palkovics László a problémákkal kapcsolatban kiemelte az egyetem karai közti együttműködés hiányát, az intézményen belüli párhuzamosságokat. Példaként említette többek között, hogy két nyelvi központot is működtet az egyetem, egyet Pesten, egyet Budán, ökológiai tanszéke van Budán, Pesten pedig a Gazdaságtudományi Kar Környezettudományi Intézete működik.

Elítéli a Független Diákparlament, hogy valaki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nevében hamisított levelet tett közzé a Budapesti Corvinus Egyetemmel kapcsolatban.

A problémák megoldására az államtitkár több lehetőséget is említett, hangsúlyozva, hogy először az egyetemnek kell a belső viszonyokat kitalálnia. „Összeolvadhat a Budapesti Műszaki Egyetemmel a Corvinus, és újra létrejöhet az egykori József Nádor Egyetem, vagy marad a jelenlegi felállás. Ehhez azonban szükséges, hogy mind az egyetemen belüli, mind az egyetemek közötti együttműködések megfelelően működjenek a képzések tekintetében” – mondta.

A Corvinus működésével kapcsolatban megjegyezte, hogy el tudja tartani magát az intézmény, ám az egykori Közgazdaságtudományi Egyetem finanszírozza részben a budai karokat is.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy senki sem akarja a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) szétválasztani vagy az épületeit eladni. A budai campuson folyó képzések a legjobbak, vagy a legjobbak között vannak országos szinten az agrárképzés területén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.