Ezekre kell figyelni a gyilkos hőségben

A folyamatos folyadékbevitel mellett könnyen emészthető, mediterrán ételek fogyasztása javasolt.

MTI
2015. 07. 24. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Páldy Anna arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad felhevült testtel vízbe menni, előtte zuhanyozni kell és fokozatosan kell hűteni a testet, ezzel megelőzhető a görcs kialakulása. Elmondta továbbá, hogy előfordultak esetek, amikor autóba zártak kisgyereket. Ekkor a kocsiban 50 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és a test először védekezik ugyan, de később átveszi a külső hőmérsékletet. 40 fok fölött pedig kicsapódnak a fehérjék, eszméletvesztés áll be, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el, amelyek halálhoz vezethetnek – figyelmeztetett.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy vasárnap 24 óráig meghosszabbítja az országos tisztifőorvos az ország egész területére kiadott harmadfokú riasztást, a hőségriadót. Az előrejelzés szerint szombaton még az Alföldön, a Dunántúl déli területein és a nagyvárosokban is elérheti a 27 Celsius-fokot a napi középhőmérséklet. Vasárnap már csak a Dél-Alföldön várható 27 fok körüli középhőmérséklet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.