Helyesbítés

Az MNO június 27-én tudósítást közölt az Eszmélet folyóirat budapesti konferenciáján elhangzott előadásokról. Az egyik előadó, Szalai Erzsébet az MNO-nak jelezte, hogy írásunknak az ő előadásáról szóló része több helyen pontatlanul adta vissza szavait. Kérésének megfelelően most változatlan formában közzétesszük helyesbítő levelét.

MNO
2015. 07. 02. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztelt Buzna Viktor!

A Magyar Nemzet Online 2015. június 27-i számában  Gyurcsány, mint „technoburzsoá” címmel Ön cikket közölt a Gólya Presszóban, az Eszmélet konferenciáján 2015. június 25-én elhangzott két előadásról. Az egyik idézett előadó magam voltam. Ezúton jelzem, hogy cikke lényegi pontokon rosszul, több helyütt az elmondottakhoz képest egyenesen ellentétes tartalommal adta vissza az előadásomon elhangzott gondolatokat. Ezeket itt és most csak röviden jelzem:

1. Nem állítottam azt, hogy a burzsoázia és a munkásság a mai magyar társadalomban mint osztályok léteznek. Ennek az ellenkezőjét állítottam.
2. A cikk összemossa a késő-kádári technokrácia és a techno-burzsoázia nagyon eltérő tartalmú fogalmait azzal, hogy techno-burzsoákként sorolja fel Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, és Bokros Lajost. Valójában az előadáson Bokros Lajost késő-kádári technokratának neveztem, és csak Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont definiáltam techno-burzsoáként.
3. Nem mondtam azt, hogy „nem igaz, hogy a Fidesz versenyeztette volna a burzsoáziát”. Ennek éppen az ellenkezőjét állítottam.
4. A jelenlegi magyar oktatási és egészségügyi rendszer áldozatai közül nem emeltem ki a középosztály.
5. Nem állítottam azt, hogy a jelenlegi kormány a szociálpolitikában a rászorultsági elvet alkalmazza. Ennek pont az ellenkezőjét állítottam.

Az előadásomról készült videófelvétel hamarosan felkerül a világhálóra, így fenti állításaim ellenőrizhetővé válnak. Az érdeklődő olvasóknak az itt felsorolt vitás pontok tisztázásához addig is ajánlom Autonómia vagy újkiszolgáltatottság című könyvemet, mely 2014 végén jelent meg.

Kérem Önt a fenti levél közzétételére!

Budapest, 2015. június 29.

Tisztelettel,
Szalai Erzsébet

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.