Jobban megy a diákoknak az informatika

Ebből a tárgyból négy százalékkal javult az érettségizők teljesítménye.

MTI
2015. 07. 16. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelezték: hasonlóan pozitív változás tapasztalható a kémia, a biológia és az angol vizsgák esetében is a június 26-án véget ért érettségi időszakban, amelynek során mintegy 415 ezer vizsgát tettek a végzősök, ebből több mint 42 300 volt emelt szintű.

Az idei és az előző évek eredményei azt igazolják, hogy a kétszintű vizsgarendszer működése stabil, a vizsgázók által elért és országos szinten összesített eredményekben nincsenek említésre érdemes változások – írták.

Az egyes vizsgatárgyak esetében középszinten a tanulók eredményei nem mutatnak szignifikáns változást – ez a matematikánál például 4 század százalékos csökkenést jelent a tavalyihoz képest. A legtöbb tantárgy esetében szinte változatlannak tekinthetőek az adatok, míg az informatikánál nagyobb mértékű, 4 tized százalékos javulás mutatkozik a korábbi évek eredményeihez képest – tették hozzá.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint a 2001–2003-as átlaghoz képest magyar nyelv és irodalom, fizika, kémia és informatika tárgyakból egyaránt javulás tapasztalható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.