Kevesebb tankönyvet rendeltek az iskolák

Az általános és középiskolák az előző évinél 151 ezerrel kevesebb, összesen 12 108 960 könyvet rendeltek, 11,85 milliárd forint értékben, szemben a tavalyi 13,4735 milliárd forinttal – írta a Napi Gazdaság csütörtökön a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) adatai alapján.

MTI
2015. 07. 09. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap felidézi, hogy az idén olcsóbbak lettek a tankönyvek, ennek nyomán a június 30-i adatok alapján 1,6 milliárddal kevesebbe kerül az államnak és a szülőknek a tankönyvcsomag. A Kello adatai alapján a megrendelt kiadványok hatoda úgynevezett kísérleti tankönyv, amelyeket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben dolgoztak ki.

A kiadók május végétől folyamatosan szállítják be a Kello raktáraiba az alaprendelésben igényelt tankönyveket. Eddig a megrendelés szerinti mennyiségek érkeztek, így az ütemterv alapján tudják megkezdeni a kiszállításokat, várhatóan augusztus 3. és 25. között – írta a Napi Gazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.