Újranyitja kapuit a Flippermúzeum

A múzeum a hírt csütörtökön tette közzé Facebook-oldalán.

MD
2015. 07. 03. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június közepén zárt be a Flippermúzeum, miután a NAV szerencsejáték-felügyelete – fedett ellenőrzés után – úgy értékelt, a szerencsejáték-törvényt olyan mértékben sérti az intézmény, hogy csak az lehet a megoldás, ha az összes gépet elszállítják a helyszínről. A bíróság csütörtöki, jogerős ítélete viszont – helyt adva a múzeum keresetének – hatályon kívül helyezte a hivatal korábbi határozatát, illetve új eljárás lefolytatására kötelezte őket.

Az ítélet indoklása szerint „a flippergépek nem minden esetben minősülnek – jogi értelemben – a szerencsejáték-törvény szerinti játékautomatának, különösen muzeális kiállítóhelyi keretek közt bemutatott flipperek esetében ez főként nem egyértelmű” – olvasható a múzeum közleményében.

Ennek értelmében a világszinten is ritkaságnak számító intézmény augusztus 5-én újra kinyit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.