A Jobbik jelöltjei nyertek Tapolcán

A Jobbik megszerezte a többséget a városi képviselő-testületben.

MNO
2015. 08. 30. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét körzetben a Jobbik jelöltje nyert a tapolcai időközi önkormányzati választáson. Pass Sándor és Décsey Sándor jutott be, így a párt megszerezte a többséget a városi képviselő-testületben.

A második helyet mindkét körzetben a Fidesz által támogatott független jelöltek – Ács Jánosné és Horvátné Somogyi Ildikó – szerezték meg. Az MSZP–MLP jelöltje, Sásdiné Verebélyi Margit az 5. választókerületben a harmadik lett, a másik körzetben a két párt által indított Kránicz András az utolsó helyre futott be.

A 3. számú egyéni választókerületben azért szavaztak, mert a térség korábbi jobbikos képviselője és jelenlegi polgármestere, Dobó Zoltán lemondott a képviselőségről. Itt a Jobbik színeiben induló Pass Sándorra, a független Ács Jánosnéra és Szalkai Zsoltra, valamint az MSZP és MLP közös jelöltjeként indított Kránicz Andrásra lehetett szavazni. Az 5. számú egyéni választókerületben pedig az április 12-ei időközi országgyűlési képviselő-választáson mandátumot szerzett Rig Lajos (Jobbik) utódját kellett megválasztani. Itt a szavazólapon a jobbikos Décsey Sándor, a független Horváthné Somogyi Ildikó és Toronyi Tibor, valamint az MSZP–MLP színeiben induló Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal neve szerepelt.

A tapolcai választás tétje az volt, hogy melyik párt szerez többséget a képviselő-testületben, amelyben eddig  öt fideszes, három jobbikos, egy szocialista és egy független képviselő dolgozott.

A település jobbikos polgármestere, Dobó Zoltán a választás utáni közleményében azt írta: „Köszönöm a támogatást, amellyel lehetővé tették, hogy egy egységes, stabil testülettel folytathassuk az októberben elkezdett munkát a városért. A nagy arányú győzelem óriási felelősséggel jár. Olyan felelősséggel, amivel tartozunk minden egyes választópolgárnak, függetlenül attól, hogy kire szavazott.”

A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor közleményében leszögezte: „Külön sikerként értékeljük, hogy a jobbikos jelöltek mindkét választókerületben több szavazatot szereztek, mint a többi jelölt együttvéve.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.