A migrációs nyomás több mint 15 milliárd forint többletet jelent

Ezt még napi 1200 illegális bevándorló érkezésével kalkulálták.

MTI
2015. 08. 27. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: ezt még napi 1200 illegális bevándorló érkezésével kalkulálták, mostanra számuk meghaladja a napi 1800-at, eddig az idén mintegy 140 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra.

A külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy télen egyre inkább a szárazföldre, főleg a Nyugat-Balkánra irányul az illegális bevándorlás, a Magyarországra érkezők száma pedig elérheti a 400 ezret az év végére.

Szijjártó Péter szerint az Európai Unió intézményei nem tehetik meg, hogy elszabotálják az októberre Budapestre tervezett migrációs konferenciát, ahol kidolgoznák a térségre irányuló bevándorlási nyomással szembeni intézkedéseket.

A Nyugat-Balkánon kialakult drámai helyzet ugyanilyen hatással van Magyarországra, és a témával foglalkozó konferencia elszabotálása helytelen és védhetetlen döntés lenne az unió részéről – mondta Szijjártó Péter. Hozzátette: már dolgoznak a konferencia előkészítésén, amelyen magyar javaslat alapján külügyi és belügyi miniszterek vennének részt – mondta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a migrációról folyamatos az egyeztetés a belügyminiszterek szintjén, ő pedig a jövő héten a macedón külügyminiszterrel egyeztet a bevándorlási hullám megállítására tett macedón erőfeszítésekről, jövő héten pénteken és szombaton az Európai Unió külügyminiszterei is összeülnek Luxemburgban, ahol az egyik napirendi pont a migrációs nyomás lesz. A találkozóra meghívást kapott a szerb külügyminiszter is, ahol kétoldalú tárgyalást folytat majd az ügyben.

A magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy a német külügyminisztert arról tájékoztatta, hogy Magyarország déli határán drámai helyzet alakult ki, a bevándorlók egyre agresszívebbek, az uniós regisztrációs kötelezettségnek ellenszegülnek.

Megismételte, hogy a kvótarendszer nem jó megoldás a migrációs kérdésre, mert nem olyan választ kell keresni, amely biztatja a bevándorlókat az Európai Unióba jövetelre, abban kellene segíteni őket, hogy otthon tudjanak maradni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.