Biztonságosabbá vált a bagi kereszteződés

Körforgalmat alakítottak ki a 3-as főút és a 3105-ös út – bag–domony–aszódi – csomópontjában.

MTI
2015. 08. 10. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hétfőn az ünnepélyes átadáson hangsúlyozta: a bagi csomópont a magyarországi főúthálózat egyik leginkább balesetveszélyes lakott területen kívüli útkereszteződése volt. 2008 és 2014 között tizenegy személyi sérüléses baleset történt itt, kettő közülük halállal végződött.

Az államtitkár emlékeztetett rá: a kormány április végén döntött a Közlekedés operatív program Balesetveszélyes csomópontok átépítése elnevezésű projektje támogatásának növeléséről, így a tervezett hat új körforgalom helyett tizenkettő épülhet meg. Hozzátette: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági program keretében további huszonkét új körforgalom terveit készíti elő.

A program 75 milliárd forintot fordít közlekedésbiztonsággal kapcsolatos fejlesztésekre: veszélyes csomópontok, vasúti átjárók, körforgalmak felújítására, átépítésére.

Az államtitkár elmondása szerint megerősítették a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési beruházások listáját, így augusztus végéig megkezdődhet egy legalább 400 milliárd forintos csomag végrehajtása. Jelezte azt is, hogy a következő évben szintén 400 milliárd forintot fordít az ország közlekedésfejlesztési – vasúti, közúti, légi és vízi – beruházásokra.

Vécsey László, a térség fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az új körforgalom a térségben élő negyvenezer ember életét könnyíti meg. A fejlesztés öt hónap alatt készült el.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója tájékoztatása szerint az új körforgalom kialakítása során három buszmegálló is létesült, valamint két gyalogos-átkelőhely, és a világítás is megújult. Hozzáfűzte: a körforgalom közlekedésbiztonsági szempontból jelentős, hiszen a kereszteződést naponta tízezer jármű használja.

A kivitelezést az Ár-La Magyarország Kft. végezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.