Erősödhet az egyházak szerepe a szakképzésben

A kétkezi munkán keresztül lehetőség kínálkozik a hátrányos helyzetű fiatalok elérésére az NGM helyettes államtitkára szerint.

MTI
2015. 08. 31. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a helyettes államtitkár hangsúlyozta, különös lehetőségeket rejt magában, hogy az egyházak a szakképzésen keresztül a hátrányos helyzetű fiatalokhoz fordulhatnak. A kétkezi szakmákat oktató szakképzésben mindenképpen erősíteni kell az egyház szerepét, továbbá biztosítani kell a diákok számára, hogy az ország minél több régiójában, igény esetén egyházi szakképző intézményekben is végezhessék tanulmányaikat – idézte a tájékoztatás Odrobina Lászlót.A tanévnyitón egyúttal átadták a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központ – Görög Katolikus Gimnázium és Diákotthon energetikai korszerűsítéseit, amelyekhez az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program 176,97 millió forint támogatást biztosított. A 208,2 millió forint összköltségvetésű beruházás során egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a födémszerkezetet, valamint napkollektoros rendszert is kialakítottak – olvasható a minisztérium tájékoztatásában.Elhamarkodottnak tartja a szakközépiskolák átszervezését a Pedagógusok Szakszervezete – írta a Hír TV még májusban. Június elején pedig kiderült: középiskolák sorában szűnhet meg a gimnáziumi képzés a következő években a szakképzési rendszer átalakítása miatt. Az önkormányzatok abban bíznak, a kormány felülvizsgálja a döntést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.