Három településnek lett új vezetője

Tápiószelén, Szentbalázson és Cserháthalápon tartottak polgármester-választást.

MTI
2015. 08. 09. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es választások előtt polgármesterként már dolgozó Kovács Ferenc győzött a Pest megyei Tápiószelén vasárnap tartott időközi voksoláson, ahol a városvezető mellett új képviselő-testületet is választottak – tájékoztatott az előzetes eredmények alapján a település jegyzője.

Csoma Sándor elmondta, hogy a 6010 lakosú településen azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület április 28-án feloszlatta magát. A városvezetői székért hárman indultak, közöttük a hivatalban lévő Majoros Tibor (Tápiószelei Polgárok Egyesülete), illetve elődje, Kovács Ferenc (Tápiószeléért Társas Kör). A harmadik, független jelölt Sáfárné Tóth Klementina Teréz volt.

A választásra jogosult mintegy 4900 polgár közel 50 százaléka járult az urnákhoz. Az előzetes eredmény szerint az 50 százalék körüli részvétel mellett lebonyolított voksoláson a szavazatok 44,8 százalékát Kovács Ferenc kapta, így visszaszerezte hivatalát. Nyomában a jelenlegi polgármester, Majoros Tibor végzett 42,7 százalékkal, míg Sáfárné Tóth Klementina Terézre 12,4 százaléknyi szavazat jutott.

A 8 tagú képviselő-testületbe 22-en szerettek volna bejutni; közülük 16-an a két helyi jelölőszervezet színeiben, a többiek függetlenként. A rájuk leadott voksok összesítése még tart – mondta a jegyző.

Tornyos Gábort (független) választották polgármesternek a Somogy megyei Szentbalázson.

Patakiné Kercsó Szilvia, a helyi választási iroda vezetője a szavazatok összeszámolását követően elmondta: az időközi önkormányzati választáson a névjegyzékben szereplő 257 helyi lakos közül 142-en adták le szavazatukat a két független jelöltre. A szavazatok között egy érvénytelen volt.

Tornyos Gábor eddigi alpolgármester 103, Androsics Ferencné, a képviselő-testület tagja 38 voksot kapott. A 314 lakosú település most megválasztott vezetője társadalmi megbízatásban látja el a polgármesteri teendőket.

Szentbalázs korábbi polgármestere, a független Csutorás Gábor május 15-én egészségi okokra hivatkozva mondott le posztjáról.

Dócs Dávidot, a Jobbik Magyarország Mozgalom jelöltjét választották a Nógrád megyei Cserháthaláp polgármesterévé – közölte a község jegyzője.

Czuczi Jánosné elmondta: a 76 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson az öt induló közül Dócs Dávid 124 szavazatot kapott, így ő lett Cserháthaláp új polgármestere. A három független jelölt közül Tor Ferenc 88, Bartáné Csordás Anita 10, Gyimesi Krisztián 4 voksot szerzett. A Magyar Munkáspárt jelöltje, Rácz Tihamérné nem kapott szavazatot.

Cserháthaláp 296 választópolgára közül 225 vett részt az időközi polgármester választáson – tette hozzá a jegyző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.