Idén csak egyszer voltak többen strandolni

A hétvégén hozzávetőleg 60 ezer látogatója lehet a budapesti strandoknak, fürdőknek.

MTI
2015. 08. 09. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat 12 egységét szombaton több mint 28 ezren, vasárnap 15 óráig pedig még csaknem ugyanennyien látogatták, így hétvégén várhatóan a június 14–15-ei, hőségriadó időszakára eső hétvégéhez hasonló 60 ezres vendégszámot is elérhetik – mondta a szakember.

Az idei szezon adatai lényegesen jobbak az előző évinél. Júliusban a tavalyi év azonos időszakához képest 36 százalékkal volt magasabb a 12 strand, illetve állandó fürdő vendégeinek száma. Ezek közül Pünkösdfürdőn 91, Csillaghegyen 82 százalékos volt az emelkedés – ismertette Czinege Szilvia.

Az előző évben meglehetősen gyenge volt a fővárosi strandok és fürdők forgalma, de a növekedésében a szerényebb anyagi lehetőségekkel bíró családok számára is elérhető 900, illetve 1200 forintos jegyárak és a javuló turisztikai adatok is szerepet játszhattak. A Dagály fürdő nyár végi bezárásával kapcsolatos hírekre reagálva Czinege Szilvia megjegyezte: tudomása szerint a közkedvelt strand az év végéig nyitva lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.