„Inkább egy legyek azok közül, akiket kisemmiznek”

Sándor Mária visszaadta a bizonyítványát, és segédápolóként folytatja.

MNO
2015. 08. 31. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nővér elmondta az ATV Startban: Zombor Gábor ígérete, miszerint sok-sok pénz kerül az egészségügyi dolgozókhoz, annyiban igaz, hogy „a túlóráink, pótlékok ki lesznek fizetve”, ám ez alapvetően járt nekik. „Béremelésről azért nem beszélhetünk.”

Az egészségügyi államtitkár lemondásával kapcsolatban kifejtette: „ha nem mond le, akkor szerintem fel is állították volna, mert tudta, hogy nem lesz ebben a rendszerben pénz”, majd maga is felállt és meghajolt a kamerák kereszttüzében. „Annyit próbált tenni értük, amennyit az elmúlt években más senki. (..) Ezzel a gesztussal, amelyet ő tett, elvesztettünk egy hiteles személyt, aki az egészségügyért az elmúlt években hitelesen kiállt.”

Felháborodásának tanúbizonyságaként felemelte és jelképesen visszaadta a csecsemő- és gyermekápolói iskolai bizonyítványát. „Nem dolgozom többé a szakterületemen, (de) nem hagyom el a szakmámat, hanem mint segédápoló folytatom a munkámat.” Ez a korábbi 140 ezer forintos fizetés helyett minimálbért, vagyis 80-90 ezer forintot jelent. „Egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni a magyar kormánynak mint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagja. Inkább legyek egy azok közül, akiket kisemmiznek.”

Zombor Gábor megbízatása ma lejár, ehhez kapcsolódóan hozzáfűzte: „ez a ruha ma este lesz rajtam utoljára, holnap reggel viszem a felmondási papírt.”

„Számítok a kolléganőkre” – mondta, de hozzátette: nem mindenki támogatja, a munkahelyén hárman nem értenek vele egyet. Ennek ellenére bízik benne, hogy egyre többen mellé állnak, és a társadalom, valamint a kormány végre felkapja a fejét. „Azt szeretném, hogy ez ébresztő legyen a társadalomnak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.