Jutalom jár a gyors kerítésépítésért

Napi bruttó ötezret kaphatnak a katonák.

MNO
2015. 08. 10. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha a határzár kiépítése a megszabott ütem szerint halad, mindenki, aki ebben a feladatban a terepen építési munkát végez és mindazok, akik ezt a helyszínen kiszolgálják és biztosítják egyaránt – az egyébként a jogszabályok alapján járó illetményen és járandóságon felül – napi bruttó 5000 forint teljesítményjuttatásban vagy jutalomban részesülnek” – írta Hende Csaba a kerítésépítésben részt vevő állománynak a Vastagbőr blogra kikerült levele szerint. A honvédelmi miniszter az augusztus 7-én kelt levélben leszögezte, „a feladat Magyarország biztonságára nézve kiemelt jelentőséggel bír, a tempó megfeszített, a körülmények pedig embert próbálóak”.

Az Átlátszó blogjára kikerült levél szerint Hende a felajánlott összegek kifizetéséről félhavonta intézkedik, egészen a feladat végéig, november 30-áig.

Pénteken számoltunk be róla, hogy migránsok egy csoportja Ásotthalomnál átvágta az épülő kerítést, ezzel nagyjából kétezer forintos kárt okozva. A HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy folyamatosan zavarják menekültek a munkálatokat, incidens viszont a múlt hétig nem történt. A kormány tervei szerint bűncselekménnyé nyilváníthatják majd az illegális határátlépést, és kifejezetten a kerítés megrongálását is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.