Korábban jutnak hozzá a családok a támogatáshoz

A szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus 27-éig mindenkinek a számláján lesz.

MTI
2015. 08. 06. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szeptemberben esedékes családi pótlék, gyes, gyermeknevelési támogatás augusztus 27-éig mindenkinek a számláján lesz, vagy postai értesítőt kap róla. Az államtitkár hozzátette: a kifizetések előre hozásával a szeptemberi óvoda- és iskolakezdést kívánják ily módon is megkönnyíteni. Jelezte, a következő kifizetés időpontja a normál menetrend szerint, októberben lesz.

Mintegy ötvenezren vették igénybe a gyed extrát tavaly, az idei év első negyedévében pedig a múlt év azonos időszakához képest több mint duplájára nőtt azok száma, akik éltek a munka melletti gyed lehetőségével.

 

Rosszabb lett a kétgyermekeseknek

 

A kedvező családpolitikai intézkedések ellenére jelentősen romlott a kétgyermekes családok jövedelmi helyzete 2013-ban, nominálértéken is csökkent az egy főre jutó jövedelmük, és nőtt körükben a relatív jövedelmi szegények aránya – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából.

Mint mondta, ez önmagában nem oldja meg a tanévkezdés minden problémáját és nehézségét, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a családok anyagi terheinek csökkentését célozza a kormány több intézkedése. Ezek közé sorolta az általános iskola első három évfolyamán tanulók számára ingyenesen járó tankönyveket és a szintén ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztését szeptembertől.

A különböző intézkedések egy kétgyermekes családnál az étkeztetés esetében nagyjából havi tizenötezres, a tankönyvek esetében pedig tízezres nagyságrendű pénzügyi segítséget jelent – mondta az államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.