Megdőlt a fővárosi melegrekord

A rekordmeleg hajnalt követően a fővárosban a nappali melegrekord is megdőlt a meteorológiai nyár utolsó napján – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI
2015. 08. 31. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig ezen a napon 34,4 Celsius-fok volt a fővárosban mért legmagasabb hőmérséklet, amelyet 1942-ben rögzítettek. Ez a rekord hétfőn több mint 1 fokkal megdőlt, Újpesten 35,6 fokig melegedett a levegő.A meteorológiai szolgálat adatai szerint az ország több pontján is nagyobb, 37-38 fok körüli hőség volt, az augusztus 31-ei országos napi melegrekord azonban nem dőlt meg.Hétfőre virradóra már egy több mint hetvenéves melegrekord is megdőlt. Mostanáig az augusztus 31-ei legmagasabb minimumrekord 23,5 Celsius-fok volt, amelyet 1944-ben Szarvas Bikazugon mértek. Hétfőre virradóra azonban a fővárosban ennél csaknem 1 fokkal melegebb volt a hajnal: Budapesten, a János-hegyen, 24,3 fok volt.A meteorológiai szolgálat azt írta: kedden még folytatódik a hőség. A tartós hőség miatt Nógrád megye kivételével az egész országra első-, valamint másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a keddi napra. Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 32-37 fok között alakul.Az országos tisztifőorvos által kiadott hőségriasztás kedd éjfélig van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: a következő napokban fokozatosan hűl majd le a levegő. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén többfelé már csak 20 fok körüli maximumokra lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.