Tovább vár a pénzére Schönstein

Balla Irma önkormányzati képviselő életét 2007 húsvétján oltották ki.

Velkei Tamás
2015. 08. 25. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban az állam a jogalapot nem vitatta, s a Balla Irma debreceni fideszes képviselő meggyilkolásával vádolt, majd felmentett felperes nem vagyoni kárát megtérítette volna, ám a vagyoni igényt nem. Az állam azt szerette volna, ha utóbbi a per tárgya marad, Schönstein Sándor és ügyvédje azonban ragaszkodott a két tétel egy összegű folyósításához, ezért indult eljárás a Debreceni Járásbíróságon. – Bár a per zajlik, megállapodás bármikor köthető – mondta Magyar György.

Nem vagyoni kártérítés címén az előzetes letartóztatásban töltött évek során megromlott látása, fogazata és derékpanaszai, valamint depressziója miatt támasztott igényt Schönstein. A vagyoni kártérítés során azt szeretné elérni, hogy az állam álljon helyt azért, hogy az általa elkezdett egyetemi szakot nem tudta elvégezni, mert amíg előzetesben ült, az megszűnt. Összességében húszmillió forint kártalanításra tart igényt.

Balla Irma önkormányzati képviselő életét 2007 húsvétján oltották ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.