Átadták a Budai Evangélikus Szeretetotthon új épületét

Az intézmény ötven, fogyatékkal élő embernek nyújt otthont októbertől.

MTI
2015. 09. 20. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Krizsán András Ybl-díjas építész által tervezett, 2200 négyzetméter alapterületű új épületben négy lakóegységet alakítottak ki, 26 egyágyas és 12 kétágyas szobával – mondta Fabiny Tamás evangélikus püspök az átadó istentisztelet után.

A püspök kiemelte, hogy az 1,2 milliárd forintos beruházás állami és uniós források igénybevétele nélkül, magánadományokból, a bajor és a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával valósult meg.

Hozzátette: annak, hogy az otthont a második kerületben építették fel, üzenetértéke van. Egyrészt szeretnék, ha a kertvárosi környezetben sem lenne idegen a fogyatékkal élők jelenléte, másrészt emberi, családias környezetet igyekeztek teremteni az otthon lakóinak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.