Busás összegeket tesznek zsebre az embercsempészek

Óránként több millió forintos bevételhez jutnak a külföldi bűnbandák – írja riportjában a Blikk.

MNO
2015. 09. 10. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk bulvárlap munkatársai beépültek az embercsempész maffiába, így saját szemükkel győződtek meg arról, hogyan tevékenykednek a déli határnál az embercsempészek. A külföldi bűnbandák a rendőröktől alig egy kilométerre folytatják szervezkedésüket. A „kuncsaftokat” még a szerb oldalon kioktatják arról, hogyan lehet kikerülni a rend őreit és a „kukoricáson át eljutni az autópályánál lévő kúthoz”.Mint az a riportból kiderül, öt ember szállításáért 1000 eurót kaptak, ebből a pénzből 200 eurót visszajuttattak a fuvart szervezőnek, azaz a „főnöknek”. Ha pedig megvan a cél, akkor már szerelik is fel a kocsikra a külföldi rendszámokat. „Óránként akár hatvan embert is képesek bezsúfolni az autókba”, és minden egyes út árának ötöde a szerb főnök zsebébe vándorol – írják. A Blikk számításai szerint majdnem 4 millió forintot jelent ez óránként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.