Értelmiségiekkel egyeztetett a Jobbik

Információink szerint a radikális párt meghívását a szigorúan zárt körű találkozóra több mint százan fogadták el.

Katona Mariann
2015. 09. 01. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a kultúra, a tudomány és a sport területén ismert értelmiségi szereplőket látott vendégül a Jobbik vezetése múlt szombaton Tapolca mellett. Értesülésünket Vona Gábor is megerősítette, azt azonban nem árulta el, hogy kik voltak azok, akik eleget tettek a meghívásnak, és részt vettek a rendezvényen. Mindössze annyit mondott, hogy 106 vendég volt jelen, illetve a Jobbik néhány vezetője. A pártelnök a titkolózást azzal indokolta, hogy a sajtó kizárásával hirdették meg az általa csak tapolcai disputának nevezett eseményt, így azt tartja korrektnek, ha az érintettek kilétét a nyilvánosság előtt nem is fedi fel. Elmondása szerint éppen a zárt körű meghívás miatt nem került szóba az sem, hogy a jelenlévő értelmiségiek mit gondolnak a Jobbik támogatásának esetleges nyílt felvállalásáról.Vona Gábor a szombat délutáni rendezvényről annyit árult el, hogy az elején egy hosszabb előadást tartott, ahol a Jobbikról beszélt, illetve kitért a hazai értelmiség szerepére is. Mint lapunknak is kifejtette, nem szeretnének külön „jobbikos értelmiséget” maguk köré gyűjteni, véleményük szerint ugyanis a közéleti szereplőknek, a véleményformálóknak a pártoktól távolságot kellene tartaniuk. Ez a fajta „szabadság” eredményezheti azt is, hogy a mindenkori kormánnyal, a kabinet döntéseivel szemben kritikus hangot tudjanak megütni. A pártelnök előadása után kötetlen beszélgetés zajlott egészen az esti órákig. Vona Gábor kérdésünkre sikeresnek, egyfajta mérföldkőnek értékelte a találkozót, amelyet egyben hagyományteremtőnek is szánnak. A tapasztalatai szerint erre az esély is megvan, hiszen a fogadtatás pozitív volt.Kiszelly Zoltán politológus nemrég lapunknak kifejtette, a közéletben is ismert arcokra, művészekre, sportolókra volna szüksége a Jobbiknak, hogy a néppártosodás jegyében valóban a társadalom összes rétegét meg tudja szólítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.