Évnyitó: ugyanabban a városban tartja frakcióülését a Jobbik és az MSZP

Mindkét párt meglátogatja a röszkei határátkelőhelyet.

MTI
2015. 09. 14. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Bernadett elmondta, az országos elnökség tagjaival kibővített frakcióülésen a képviselők felkészülnek az őszi parlamenti ülésszakra, és szó lesz a menekültkérdésről.

Hozzátette: a szocialista képviselőcsoport tagjai csütörtökön megbeszélést folytatnak Botka Lászlóval, Szeged MSZP-s polgármesterével és a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) tagjaival a városházán. Ezt követően a frakciótagok megtekintik a röszkei határátkelőhelyet.

Háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Jobbik Szegeden, a képviselők több települést is felkeresnek, hogy tájékozódjanak az illegális bevándorlásról.

Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a képviselőcsoport szerdán, csütörtökön és pénteken kezdi meg a felkészülést a parlament őszi ülésszakára, a tanácskozás leghangsúlyosabb témája a bevándorlás lesz.

Mint mondta, több képviselőjük már most a déli határon tájékozódik, de a frakcióülés részeként is felkeresik majd egyebek mellett Ásotthalmot és Röszkét. Céljuk, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatokat a helyzetről és a keddtől hatályba lépő jogszabályváltozásokról – tette hozzá.

A sajtófőnök közlése szerint az ülés Vona Gábor előadásával kezdődik, az elnök-frakcióvezető áttekinti az elmúlt időszakot és iránymutatásokat fogalmaz meg, majd ezeket megvitatják a képviselők. A tanácskozáson az európai parlamenti munkáról ad számot Morvai Krisztina és Balczó Zoltán, de téma lesz egyebek mellett a korrupcióellenes harc, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetősége és az állami földek értékesítésének kérdése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.