Ideiglenes szociális blokkot hoznak létre a Verseny utcában

A blokk berendezése szeptember 10-e és 15-e között elkészül – mondta a főpolgármester.

MTI
2015. 09. 04. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt mondta, Budapesten egy központi ideiglenes szociális blokk lesz a Verseny utcában, ez a telep a posta által felajánlott tartalékterülettel opcionálisan kiegészülhet. A blokk berendezése szeptember 10-e és 15-e között elkészül, nyolcszáz ember tud majd lefeküdni a 1760 négyzetméteres területen – közölte Tarlós István, hozzátéve: hetvenkét rajsátort állítanak fel.

Mint elmondta, a sátrakat hármasával állítják fel, egy hozzávetőlegesen 100 négyzetméteres területen felállítanak egy anya-gyermek sátrat is. Lesz negyven vécé, harminchat zuhanyzó, hat ivókút egyenként tizenkét ivóhellyel, valamint hatvan áramvételi hely, hogy például a telefonjukat fel tudják tölteni a migránsok.

A területen huszonnégy órás orvosi szolgálat is működik majd a vöröskereszt közreműködésével, a telepen nem lesznek rendőrök – közölte Tarlós István megjegyezve: arra nincs lehetőség, hogy blokk zárt legyen.

A főpolgármester hangsúlyozta: nem elszállásolni akarják a migránsokat, hiszen mint mondta, meg sem különböztethető, hogy ki milyen célból jött. Itt nem menekülttábor lesz – hangsúlyozta Tarlós István. Közölte azt is, egyelőre fűtésben „nem nagyon” gondolkodnak.

Elmondta továbbá, hogy a Verseny utcai blokk beüzemelésével egy időben megszüntetik a Déli és a Keleti pályaudvari ellátóhely. A Nyugati pályaudvar melletti körülbelül tíz napig üzemel majd a központi szociális blokk megnyitása után.

Szólt arról, keresnek további területeket is, mert nem biztos, hogy elég lesz egy szociális blokk.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, Budapestinfó címmel a jövőben Tarlós István kéthetente tart sajtótájékoztatót fővárosi ügyekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.