Kiss Szilárd fennakadt a nemzetbiztonsági szűrőn

Kiss Szilárd korábbi moszkvai agrárattasét kinevezése előtt kockázatosnak ítélték a nemzetbiztonsági szolgálatok.

MNO
2015. 09. 09. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss diplomáciai feladatellátáshoz kötődő nemzetbiztonsági ellenőrzései kockázatos minősítéssel zárultak– írta Demeter Márta szocialista képviselő asszony kérdésére válaszolva Pintér Sándor belügyminiszter. A 444 által bemutatott levélben (PDF) a miniszter azt állítja, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal több ízben is lefolytatott nemzetbiztonsági ellenőrzést, a kockázatokat pontosították, ám ennél többet a minősített adat védelméről szóló törvény miatt nem árulhatott el.A korábbi moszkvai agrárattasét – vagy miniszteri megbízottat – Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter még ki is tüntette, sajtóinformációk szerint üzletelt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel, rendelkezett Quaestor-részvényekkel, január óta pedig előzetes letartóztatásban van egy vesztegetési ügy miatt. Áprilisban a vádemelés is megtörtént. Kiss Szilárd miatt egyébként a Jobbik vizsgálná az orosz alvilág és a kormány kapcsolatait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.