időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Magyar–román: két ultra felfüggesztettet kapott

MTI
2015.09.11. 15:54

Újabb két embert állítottak bíróság elé gyorsított eljárásban.

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleményében azt írta, a vád szerint a két – 24 és 49 éves – férfi tagja volt a rendőröket támadó csoportnak, ők is köveket, illetve egyikük hanggránátot is dobott a rendőrök felé.

A két férfit csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján mind a két vádlottat bűnösnek mondta ki és két év börtönbüntetésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve. Mindkettejüket három évre eltiltották a sportrendezvények látogatásától. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett.

A rendőrség szeptember 7-én azt közölte, összesen százhúsz embert keresnek a labdarúgó-mérkőzés előtt a belvárosban történt garázdaság miatt. A közlemény szerint a BRFK „csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt” indított eljárást.

A gól nélküli döntetlennel végződött pénteki Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál. A mérkőzés előtt alatt és utána is egy 1500-2000 fős csoport tagjai rendszeresen és tartósan támadták a biztosításban részt vevő rendőröket. Üvegeket, pirotechnikai eszközöket, köveket és a földből kitépett közlekedési jelzőoszlopokat dobáltak feléjük.

A rendőrség szombatra virradó éjszaka 51 ember állított elő a rendbontások miatt. A történtek során a szurkolók és a rendőrök közül összesen 38-an sérültek meg. A Fővárosi Főügyészség hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy három embert letöltendő, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság a Magyarország–Románia labdarúgó-mérkőzés előtt, alatt és után rendőrökre támadók ügyeiben. Továbbá valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától.

Korábban a Pesti Központi Kerületi Bíróság öt vádlottat bűnösnek mondott ki. Három vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, ezek időtartamát 2 évben, 2 év 6 hónapban, illetve 3 év 4 hónapban állapította meg. További két embert a bíróság 2-2 év börtönbüntetésre ítélt, ezek végrehajtását 5-5 év próbaidőre felfüggesztette.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.