időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Röszkén 200-250 migráns várakozik, nyugodt a helyzet

MNO
2015.09.15. 05:15

Megtörtént az első kerítésrongálás, tizenhat embert elfogtak.

Röszkéről jelentette a Hír TV tudósítója, hogy nyugodtan telt az éjszaka, jelenleg 200-250 ember várakozik a határnál. Tanácstalanul álldogálnak, nem igazán tudják, mi lesz. Mint elmondta, nem igazán jönnek Macedónia felől.

A Hír Tv reggel hétkor még úgy tudta: kerítésrongálás nem történt a fokozott rendőri jelenlét miatt, a vasúti átjárót lezárták, és mikor jön a vonat, elhúzzák a kaput. Ugyanakkor a köztévé tudósítója arról adott hírt háromnegyed nyolckor, hogy már megtörtént az első rongálás: éjjel átvágták mindkét határzárat, és rongyokat tettek a NATO drótra, hogy ne sértse meg őket. 16 embert fogtak el, ők most ott várakoznak.

Amennyiben nem fér fel mindenki a vonatra, indul még egy – mondta a köztévé tudósítója. A jelenleg Röszkén veszteglő szerelvény a tudósító becslése szerint hozzávetőlegesen 1600 embert képes Nyugatra szállítani.

Továbbra is zárva az M1-es autópálya a hegyeshalmi határátlépési pontnál, a forgalmat a rendőrség tereli – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya kedd reggel az MTI-t. A forgalmat – ahogy hétfőn is – a 165-ös kilométernél Rajka felé az M15-ös autóútra terelik. Felhívták a figyelmet, hogy aki Ausztriába szeretne utazni, válassza a jánossomorjai vagy a soproni határátlépési pontokat.

Közben éjszaka megszűnt a hétfőn kialakult torlódás az M15-ös autóúton, de a kamionok a Szlovákiában elrendelt, szeptember 15-én este tíz óráig tartó kamionstop miatt nem léphetik át a szlovák–magyar határt.
A rendőrség hétfő délután óta tereli az autókat az M1-es autópálya 165-ös kilométernél az M15-ös autóútra, miután az osztrák hatóságok hétfőn 13 óra 50 perctől mindkét irányban lezárták a sztrádát Hegyeshalomnál a menekültáradat miatt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.