Röszkén 200-250 migráns várakozik, nyugodt a helyzet

Megtörtént az első kerítésrongálás, tizenhat embert elfogtak.

MNO
2015. 09. 15. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Röszkéről jelentette a Hír TV tudósítója, hogy nyugodtan telt az éjszaka, jelenleg 200-250 ember várakozik a határnál. Tanácstalanul álldogálnak, nem igazán tudják, mi lesz. Mint elmondta, nem igazán jönnek Macedónia felől.

A Hír Tv reggel hétkor még úgy tudta: kerítésrongálás nem történt a fokozott rendőri jelenlét miatt, a vasúti átjárót lezárták, és mikor jön a vonat, elhúzzák a kaput. Ugyanakkor a köztévé tudósítója arról adott hírt háromnegyed nyolckor, hogy már megtörtént az első rongálás: éjjel átvágták mindkét határzárat, és rongyokat tettek a NATO drótra, hogy ne sértse meg őket. 16 embert fogtak el, ők most ott várakoznak.

Amennyiben nem fér fel mindenki a vonatra, indul még egy – mondta a köztévé tudósítója. A jelenleg Röszkén veszteglő szerelvény a tudósító becslése szerint hozzávetőlegesen 1600 embert képes Nyugatra szállítani.

Továbbra is zárva az M1-es autópálya a hegyeshalmi határátlépési pontnál, a forgalmat a rendőrség tereli – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya kedd reggel az MTI-t. A forgalmat – ahogy hétfőn is – a 165-ös kilométernél Rajka felé az M15-ös autóútra terelik. Felhívták a figyelmet, hogy aki Ausztriába szeretne utazni, válassza a jánossomorjai vagy a soproni határátlépési pontokat.

Közben éjszaka megszűnt a hétfőn kialakult torlódás az M15-ös autóúton, de a kamionok a Szlovákiában elrendelt, szeptember 15-én este tíz óráig tartó kamionstop miatt nem léphetik át a szlovák–magyar határt.
A rendőrség hétfő délután óta tereli az autókat az M1-es autópálya 165-ös kilométernél az M15-ös autóútra, miután az osztrák hatóságok hétfőn 13 óra 50 perctől mindkét irányban lezárták a sztrádát Hegyeshalomnál a menekültáradat miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.