Simicskó egész Európát megvédené

Magyarország példát szeretne mutatni Európának, hogy teljesíti a schengeni szabályokat.

MTI
2015. 09. 10. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frissen kinevezett miniszter arról beszélt, legfontosabb feladata a műszaki határzár építésének felgyorsítása, mert az hatékony eszköz lehet a tömeges illegális bevándorlással szemben, hiszen a kijelölt határátkelők felé tereli a bevándorlókat. Jelezte: azon lesz, hogy a határzár mielőbb megépüljön. Hozzátette: az Európai Unió is keresi még a hatékony megoldást az illegális bevándorlásra, de úgy látja, az EU nem tudja még a saját maga által kitűzött határidőket, célokat sem teljesíteni.Mi szeretnénk ezen változtatni, és olyan példát mutatni Európának, amellyel mi teljesítjük a schengeni szabályokat, és adott esetben nyilván nemcsak a magyar emberek biztonságát védjük ilyen módon, hanem Európa biztonságát is, mint oly sokszor a történelem folyamán – mondta. Hangsúlyozta: nem kvótákról kell beszélni, hanem meg kell állítani az Európába özönlő tömeget, és erre kell a határzár.Simicskó István utalt arra is, hogy a Magyar Honvédség katonái számos helyszínen, például a Balkánon és Afganisztánban kiválóan helytálltak belső viták, anarchiák kezelésében, de itthon ezt a tudásukat nem tudják megmutatni. Mint mondta, ilyen válsághelyzetben, mint amiben most van Magyarország, nem lehet megtenni, hogy a katonákat laktanyákba zárják, ezért a katonaságot is be kell vonni a helyzet kezelésébe, fel kell készíteni a katonákat arra, hogy segítsék a rendőrség munkáját.A miniszter az M1 hírcsatorna csütörtöki műsorában is vendég volt, itt felhívta a figyelmet arra, hogy a hatályos törvényben is vannak határvédelmi feladatai a Magyar Honvédségnek, a rendkívüli válsághelyzet új kihívást jelent a honvédségnek is. Nem tehetjük meg, hogy a honvédség nem működik közre a válsághelyzet kezelésében, és nem segít a rendőrségnek – jelentette ki, hozzátéve, hogy a katonákat fel kell készíteni a többi között arra is, hogy a menekültek kitörnek a tranzitzónákból, a honvédség előtt álló hadgyakorlat is ezt a felkészítést szolgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.