Százmilliós állami kifizetések szabadnapok helyett

Jól jártak az államtitkárok, de még jobban a helyetteseik, akik az elmúlt 1 évben távoztak.

MNO
2015. 09. 01. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejenként másfél milliót fizettek ki azoknak az államtitkároknak és helyettes államtitkároknak, akik az elmúlt évben távoztak posztjukról – írta a Blikk keddi számában, miután a minisztériumok a két hete kikért adatokat – a belügyi tárca kivételével –  felrakták a kormányzati honlapra.

A lap szerint több mint 107 millió forintot kapott 71 állami vezető a minisztériumoktól, a legtöbbet az Igazságügyi Minisztérium adta: közel 30 millió járt tizenkét vezetőnek, a Honvédelmi Minisztériumnál pedig egyikük 2,9 milliót kapott. Ez azonban rengeteg szabadnapot jelent – a Blikk szerint van, akinek két évnyi felhalmozódás után járt ez.

A kormányzat egyedül az államtitkárokat nevesítette a szabadságmegváltásoknál, akiknek jóval kevesebb pénz járt a helyettes államtitkároknál. A húsz napos szabadsággal rendelkező államtitkároknál könnyebb a helyettes államtitkárok helyzete, akik 40 nap szabadsággal gazdálkodhatnak: nekik a duplája jár, így akár hárommilliót is kaphatnak – írta a napilap.

„Azonban nem kell félteni az államtitkárokat, mivel lelépési pénzként többségük hathavi illetményével vigasztalódhatott, akik pedig rövidebb ideig voltak csak a posztjukon, azok három hónapnyi fizetést kaptak fájdalomdíjul” – közölte a Blikk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.