Szijjártó elmondta, mi zajlik Magyarország ellen

Erőteljes nemzetközi médiakampány zajlik Magyarország ellen, a tervezett kvótarendszer pedig elhibázott irány – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Népszabadságnak.

MTI
2015. 09. 09. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap szerdai számában megjelent interjúban Szijjártó Péter azt mondta, a külügyminiszterek tanácsülésén Magyarország neve csak abban az összefüggésben merült fel, hogy „rendkívül nehéz a helyzetünk”. Csak két felszólalásban hangzott el, hogy a kerítés nem jó megoldás, de az ország említése nélkül, tehát egyetlen felszólaló sem bírálta az országot. A felszólalása után több külügyminiszter gratulált is – mondta Szijjártó Péter.Hangsúlyozta, hogy a kvótarendszer elhibázott irány, mivel hatvanezer migráns elosztásáról van szó, miközben Magyarországra csak idén 170 ezren érkeztek, emellett tovább súlyosbítaná Európa helyzetét. Hozzátette: nem látott még olyan előterjesztést, amely elfogadható kvótarendszert tartalmazott volna.A miniszter közölte továbbá, azt várják az uniótól, hogy minden tagországot szorítsanak rá a külső határok védelmére és jelezte, hogy Görögország „fittyet hány” a schengeni rendelkezésekre.Magyarország is fogad be menekülteketSzijjártó Péter az interjúban hangsúlyozta: ha valakinek az életét, a családja életét háborúval, diktatúrával, politikai üldöztetéssel veszélybe sodorják, azt be kell fogadni, ennek morális, vallási és jogi alapon is meg fognak felelni, de a gazdasági bevándorlók fogadására százezres, milliós, tízmilliós nagyságrendben Európa nem kész.„Magyarország is fogad be menekülteket, de nem beszélünk róla. Ezres nagyságrendben fogadtunk be kopt keresztényeket, amikor Egyiptomban üldözték őket” – emelte ki Szijjártó Péter az interjúban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.