Vona: A kormányzati propaganda összeomlott

A Jobbik elnöke szerint a kormány nem tudta és nem tudja megoldani a krízist.

MTI
2015. 09. 09. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik elnöke szerdán Pécsett, pártjának a bevándorlók letelepülése ellen a város Széchenyi terére szervezett tüntetést megelőző sajtótájékoztatón úgy vélte, „a kerítésre épített kormányzati propaganda összeomlott”, a kormány az elmúlt hónapokban tett ígéretei és magabiztos kommunikációja ellenére nem tudta és nem tudja megoldani a krízist.Kormányválság alakult ki Magyarországon a bevándorlással összefüggő kritikus helyzetben – jelentette ki.Vona Gábor azt mondta: a probléma súlyosságát mutatja, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter néhány nappal azután mondott le, hogy az Országgyűlés döntött a honvédség határra vezényléséről.A kormány nem ura a helyzetnek, holott arra lenne szükség, hogy mind a honvédségnek, mind a magyar politikának erős, egyértelmű felhatalmazása legyen a krízis kezelésére – fogalmazott.A pártelnök szerint Magyarország identitásának, a magyar etnikum és a keresztény kulturális közeg dominanciájának megőrzése érdekében egy elfogadható megoldás van: az országhatár érdemi lezárása. „A már itt lévő migránsok esetében a regisztráció felfüggesztését javasolja a Jobbik” – tette hozzá.Vona Gábor megjegyezte, hogy a jelenlévő kisebbségeket, akár a muszlimokat is „tiszteletben tartjuk, szeretjük, befogadjuk, együtt élünk velük”, de a jelenlegi szociokulturális közeg hirtelen megváltozása nem lehet Magyarország érdeke.A politikus szólt arról is, hogy a Jobbik elutasítja az Európai Uniónak a menekültprobléma kvótarendszerrel való kezelését, és népszavazást kezdeményez, ha az EU erre akarja kényszeríteni Magyarországot. Vona Gábor kitért rá, hogy a Jobbik álláspontja szerint nincs szükség menekülttáborok létrehozására Magyarországon, így ilyet a Pécshez közeli Martonfán sem kellene létesíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.