A Fidesz bocsánatot kért a Magyar Helsinki Bizottságtól

A Fővárosi Ítélőtábla kötelezte erre a kormánypártot.

MNO
2015. 10. 19. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bocsánatot kérünk a Helsinki Bizottságtól, amiért a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség szóvivője, dr. Hoppál Péter 2013. augusztus 17-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy a Helsinki Bizottság azért kap támogatást a Soros György személyéhez köthető szervezetektől, hogy cserébe Magyarországot, a Fideszt, illetve a magyar kormányt lejárassa” – áll a Fidesz közleményében, melyet honlapján jelentetett meg.

A Magyar Helsinki Bizottság jogerősen pert nyert a Fidesszel és akkori szóvivőjével, Hoppál Péterrel szemben, aki 2013-ban azt állította, hogy a civilszervezetek, köztük a Magyar Helsinki Bizottság amerikai megrendelésre támadják a magyar kormányt, a Fideszt és a miniszterelnököt.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben arra kötelezte a pártot, hogy a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu portálon kérjen elnézést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.