A korrupcióról vitázna a Jobbik

A radikálisok a parlamentben ülnének neki a témának.

MTI
2015. 10. 06. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus értékelése szerint 2010 óta egyre terebélyesedik a hazai korrupció, amivel szemben megfelelő törvényi változásokkal és a nyilvánosság erejével fel kell lépni.

A korrupció legékesebb bizonyítéka, hogy a legbefolyásosabb vállalkozók, a miniszterelnök közvetlen környezetéből kikerülő emberek nem vállalkozói tehetségükkel, nyílt versenyben tesznek szert vagyonukra, hanem az állammal, önkormányzatokkal kötött rendkívül gyümölcsöző szerződésekkel – fogalmazott Volner János. Érdekesnek nevezte, hogy sem a szocialisták, sem a Fidesz kormányzása alatt nem volt valódi elszámoltatás, amit annak tulajdonít, hogy a két párt „ebben a hajóban együtt ül”.

A jobbikos politikus arra kérte a parlamenti partokat, hogy csatlakozzanak vitanap-kezdeményezésükhöz.

A 2018-as választás elsősorban a korrupcióról fog szólni, kormányváltó hangulat lesz. A Jobbik arra készül, hogy leváltsa a Fideszt – mondta szeptember utolsó napján két Békés megyei választókerület összevont választmányi gyűlése előtt, Orosházán tartott sajtótájékoztatón Vona Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.