Czibere mindenképpen elvitetné a hajléktalanokat

Meghatároznák, hogy hány foktól lehet veszélyeztetettségről beszélni.

MTI
2015. 10. 07. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czibere Károly közölte, definiálni akarják a veszélyeztetettség jogszabályi fogalmát, annak érdekében, hogy a szociális munkások el tudják érni, az utcán élő emberek biztonságos, fűtött helyre kerüljenek.

Szavai szerint meghatároznák, „hány fok alatt, milyen körülmények között” lehet veszélyeztetettségről beszélni, amikor már nincs mérlegelési lehetőség, amikor be kell avatkozni, hogy ne fagyjon meg az ember.

Arra a felvetésre, mi történik, ha az emberek mégsem akarnak bemenni a szállóra, ilyen esetben milyen jogköre van a szociális munkásnak, az államtitkár azt mondta: ilyen esetben az egészségügyi szolgáltatóval, a közterület-felügyelettel, a rendőrséggel kell komplex megoldást találniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.