Ezrével érkeztek a határsértők csütörtökön

A rendőrök 4808 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt.

MTI
2015. 10. 16. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közokirat-hamisítás miatt négy emberrel szemben indult büntetőeljárás – tették hozzá.

Egy embercsempész testvérpárt is elfogtak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán egy XV. kerületi családi házban – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon.

A megalapozott gyanú szerint a 22 éves S. Olivér és a 23 éves S. Norbert szervezte be azokat a magyar állampolgárokat, akik illegális bevándorlók utazását szervezték. Néhány esetben a sofőrök is bevontak további szállítókat – írták. A gyanúsítottak az eddigi adatok szerint csaknem ötven illegális bevándorlót juttattak Nyugat-Európába, akiknek egy útért fejenként nyolcszáz-ezer eurót kellett fizetniük. Ebből az összegből megosztva részesedett a sofőr és a szervező.

A két férfi elfogásával egy időben a nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható mobiltelefonokat és külföldi útleveleket foglaltak le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.