Két busztender eredményét hirdette ki a BKV

Az egyik dízel, a másik elektromos buszok használatát kérte.

MTI
2015. 10. 05. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közbeszerzés rendelkezésre tartásról szól. A rendelkezésre tartás – mint szolgáltatás – a bankhitelnél jellemző, amikor meghatározott összeget tart a bank az ügyfél rendelkezésére, díjazás ellenében. Ebben az esetben buszok rendelkezésre tartását kérte a BKV.

Mindkét tender hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárás volt. Az első – dízelbuszos közbeszerzés – két részből állt. Az elsőbe az alacsony padlós, szóló dízelautóbuszok tartoztak 1 milliárd 563 milliárd forintos keretben. Ezt a Mabi-Bus Kft. nyerte meg, a másik – vesztes – ajánlattevő a Scania Hungária Kft. volt.

Az első tender második része a csuklós buszokat tartalmazta 5 milliárd 247 milliárd forintos keretösszegben. Ennek nyertese az Inter Tan-Ker City Konzorcium lett. Ennek tagjai – a névadó Inter Tan-Ker City Kft.-n kívül – a Pandant TMSZ Kft. valamint az ITK Holding Zrt. Ebben a részben a Mabi-Bus Kft. volt a vesztes.

A másik tender alacsony padlós, szóló, elektromos autóbuszok rendelkezésre tartását kérte 1 milliárd 452 millió forint keretösszegben. Ezt a holland BYD Europe BV nyerte. A vesztes ajánlattevő a Dunai Repülőgépgyár Zrt. volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.