Kósa: Értelmetlen és abszurd a kvótarendszer

Az EU a tagállamok önrendelkezését érintő kérdésben vont el jogot felhatalmazás nélkül – jelentette ki.

MTI
2015. 10. 06. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frakcióvezető hangsúlyozta: amíg arról vitatkoztak az európai országok, hogyan osszanak szét 120 ezer bevándorlót, 120 ezernél többen érkeztek, csak Magyarországon több mint 300 ezer illegális bevándorló jött át, az egész EU-ban 600 ezernél több.

Kérdéses, hogy miért maradna például egy Németországba indult illegális bevándorló a kvóta szerint kijelölt országában, például Szlovákiában, Dániában, Bulgáriában, Romániában. Ráadásul ha a kvóta szerinti elosztásnál egy illegális bevándorló schengeni tagországba kerülne, nyilvánvalóan másnap már tovább is utazna például Németországba – mondta.

Kósa Lajos közölte: az EU a tagállamok önrendelkezését érintő kérdésben vont el jogot úgy, hogy nem kapott rá felhatalmazást. Minden országnak elidegeníthetetlen joga, hogy eldöntse, kit enged be, kivel akar tartósan együtt lenni – emelte ki.

Emlékeztetett rá, hogy a Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a kötelező európai kvótarendszer ne valósuljon meg. Azt kérte a képviselőcsoport, vizsgáljanak meg minden eszközt, például az úgynevezett európai polgári kezdeményezést, valamint az Európai Unió luxemburgi székhelyű bíróságához való fordulást is.

A világkvótáról szólva a frakcióvezető azt mondta: arra hívja fel a figyelmet, hogy a világ számos országának ki kellene még vennie a részét a probléma kezelésében. Emlékeztetett rá: az arab tavasz folyamatát az Amerikai Egyesült Államok indította el, teljes felfordulást okozva a Közel-Keleten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.