Napirenden az adózás rendjéről szóló törvény

Igazságügyi beszámolókat is tárgyalnak ma a képviselők.

MTI
2015. 10. 21. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az igazságügyi szervek vezetőinek felszólalásaira az első három napirendi pontban kerül sor. Darák Péter, a Kúria elnöke, Handó Tünde, az OBH vezetője, valamint Polt Péter legfőbb ügyész egyaránt fél-fél órában számolhat be hivatala 2014-es tevékenységéről, míg a vita végén ugyanennyi időben válaszolhatnak a képviselők felszólalásaira.

Ezt követően az adózás rendjéről szóló törvény módosítása kerül terítékre. A kormány előterjesztésében alapvetően eljárási szabályokon változtatna, így például közös folyószámla-nyilvántartásba kerülhetnek az adó- és vámhatóság által nyilvántartott fizetési kötelezettségek, az szja-ban pedig felemelhetik a részletfizetés értékhatárát.

Az utolsó napirendi pontban egy uniós jogharmonizációs célt szolgáló pénzügyi változtatási javaslatról mondhatják el véleményüket a képviselők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.